Център за развитие на личността АзОн

Психологическо консултиране и психотерапия

Свържете се с нас!

  facebook instagram

  За нас

  Център за развитие на личността АзОн – психологическо консултиране и психотерапия

  За нас

  АзОн

  Името на центъра е вдъхновено от нашите корени и език. На старобългарски език азъ, означава „аз“, а онъ е „той“. С тези две думи, изписани слято, искаме да изразим същината на най-човешкото – способността да се свързваме с другите хора. От силата на връзките ни с останалите зависи и нашето психично здраве и благополучие. Тези две думи олицетворяват за нас и връзката на Аза с останалите му елементи, идентичности и роли, в които всеки ден влизаме. Символът, обграждащ името АзОн, кръг в кръг (кръгът символизира цялостност, вечност и движение) се среща още от неолита, а в Древен Египет е означавал Слънце или бог Ре. В алхимията означава Бог и се свързва с елемента Злато. Може да бъде видян още и като човекът и обществото, микро- и макрокосмосът. Кръгът е и символ на архетипа на Цялостна личност, той събира в себе си съзнаваното и несъзнаваното.

  Осъзнаването на Цялостната личност е крайна цел на пътя на индивидуализация и този процес може да бъде подпомогнат от психотерапията, чрез работа със символния материал на човека и сънищата. Разцепленията в Аза се свързват с психичните заболявания, а целостта с здраве. Неслучайно и Азон прилича на името на аргонавта Язон, който заедно с Орфей тръгва по пътя на издирването на Златното руно, защото вярваме, че пътят на всеки човек е уникално пътешествие, което ние споделяме в курса на психотерапията. Изброените символи могат да бъдат и проявления на човешката психика, с които ще работим по време на срещите ни. Много често те са невидими за нас и осъзнаването и овладяването им води до психична цялост и здраве.

  АзОн

  Ние можем да съдействаме професионално в пътя Ви на лично развитие.

  "

  Кои сме ние

  Вярваме в психология, която включва в своите цели вглеждането и търсенето на ``по-висшите слоеве`` на човешкото съществуване, възможността за откриването на ``светлия Аз``, а именно да бъдеш осъзната, отговорна и автономна личност, която с времето става по-добра версия на самия себе си.

  Развитието на личността е път. Нека бъдем помощниците в твоето лично пътуване!

  Клиничен психолог и психотерапевт

  Десислава Манева

  Магистър психолог със специализация по клинична и консултативна психология и психотерапия; специализация по трудова и организационна психология.

  Психолог на здравето, психотерапевт

  Мария Вапцарова

  Психолог на здравето, консултации за подобряване на здравното поведение и качеството на живот, личностно консултиране, консултации на родители, консултиране на двойки, игрова терапия за деца.

  Прекрачвайки прага на своята несигурност ще се озовеш на уютно място, където грижливо насочван от талантлив млад специалист неусетно ще се потопиш в един чуден свят - своя вътрешен.

  Т. 30 г.

  Мария Вапцарова много ми помогна да намеря решение на дългогодишните ми проблеми и да погледна ситуациите от друг ъгъл. Изслушваше ме внимателно всеки път и след терапия винаги си тръгвах спокойна и обнадеждена.

  К. 19 г.

  Искам да изкажа искрените си благодарности към Д. Манева. Тя спечели доверието ми още при първата ни среща, защото при нея професионалната компетентност е съчетана с огромна доброта и човечност. Тя работи с отдаденост и това неминуемо води до благоприятен изход.

  А. В. 46 г.

  Посещавам кабинета на г-жа Вапцарова от 7 месеца и съм много доволна от работата с нея. Чувствам се много по-уверена след срещите ни.

  В. 25 г.

  Десислава е чудесен човек, внимателен и състрадателен. Винаги съм усещала, че мога да и́ се доверя. Съветите, които ми е давала, са били много удачни и са ми помагали.

  М. 30 г.

  Нашият център

  Център за развитие на личността АзОн - психологическо консултиране и психотерапия

  Мисия и визия

  Промяната ``отвътре``

  Здравето на личността е тясно свързано с виждането за човека в неговата единна цялост - тяло, душа и дух, а не с фрагментирането му и едностранчиво взиране само в някои негови елементи.

  Ангажираност

  Отдаденост и високо ниво на отговорност към всеки, който влезе във взаимоотношения с нас в процеса на работа.

  Всеотдайност

  Няма да пестим сили и енергия за всеки, който се нуждае от професионална грижа и съвет.

  Съпричастност

  Основен подход в консултирането и психотерапията е емоционалната подкрепа и съпричастност към проблемите на личността.

  Нашите услуги

  Психотерапия

  Психологическо консултиране

  Тренинги и семинари

  контакти

  Свържете се с нас

   Мария Вапцарова

   maria@azon.bg

   +359 888 356 035

   гр. София, кв. Лозенец, ул. ``Неразделни`` 4

   Десислава Манева

   desislava@azon.bg

   +359 894 392 663

   гр. София, кв. Лозенец, ул. ``Неразделни`` 4